Radulović: Oko milion eura više u budžetu godišnje od koncesija za usluge pilotiranja

 Foto: Vlada CG

Vlada je odobrila zaključenje Aneksa Ugovora o prvenstvenoj koncesiji za trgovačku luku Kotor sa koncesionarom "Luka Kotor" AD Kotor.

Ministar saobraćaja i pomorstva (MSP) Filip Radulović ističe da je ova izmjena ugovora odgovor na dugogodišnje probleme u vezi s lučkom pilotazom, koju su neka pravna lica nelegalno obavljala, prouzrokujući finansijsku štetu za državni budžet, piše CDM.

"Ovim aneksom ostvaruje se finansijska korist za Crnu Goru kroz uvođenje fiksne koncesione naknade za uslugu pilotiranja od 650 hiljada eura godišnje, uz postojeću varijabilnu naknadu. To znači da će ukupni godišnji iznos fiksne i varijabilne naknade koju plaća AD 'Luka Kotor', a koji će biti prihod Državnog budžeta, iznositi oko milion eura", objašnjava Radulović.

U saopštenju iz MSP-a ističe se da će se na ovaj način konačno, u skladu sa Zakonom, regulisati pružanje lučke usluge - lučke pilotaze u luci Kotor i Bokokotorskom zalivu, što već duže vremena, posebno sa aspekta sigurnosti, predstavlja izazov za pomorski saobraćaj u Boki Kotorskoj.

"Kao što smo obećali, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će nastaviti raditi na unapređenju sektora pomorstva u Crnoj Gori i odgovorno se suočiti sa predstojećim izazovima", zaključuje Radulović.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form