U Bar uplovio skupocjeni megakruzer Sun Princess

Foto: barinfo.me

Danas jutro je obilježeno spektakularnim dolaskom megakruzera "Sun Princess" američke kompanije "Princess Cruises" u luku Bar. Ovaj ogromni brod je privezao uz obalu, donoseći sa sobom 4170 uzbuđenih turista i 1623 posade. Ovo je prvi put da je kruzer ovakvih razmjera uplovio u crnogorsku luku, označavajući službeni početak ovogodišnje kruzing sezone u Baru, piše primorski portal.

Jovan Moric, pomorski agent Boka Adriatic doo, potvrđuje da je "Sun Princess" najveći kruzer koji je ikada uplovio u crnogorske vode. Planirano je da će se ovaj impresivni brod privezati ukupno osam puta u luci Bar.

"Sun Princess" je impresivan novi brod težak 177.882 tona, s dužinom od 345 metara. Može primiti do 4.300 putnika, uz pažljivu brigu 1.150 članova posade sa ukupno 21 palubom, ovaj brod nudi luksuz i udobnost na svakom koraku.

Napravljen u brodogradilištu korporacije Fincantieri, "Sun Princess" je ne samo najveći brod ikada izgrađen u Italiji, već i prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je ikada izgrađen od strane Fincantierija.

Ovaj gigantski brod, s gazom od 8,9 metara, postavlja novi standard, budući da je najveći brod koji je ikada uplovio u najveću crnogorsku luku. Planirano je da će "Sun Princess" biti vezan uz gat kompanije Port of Adria sve do 18 časova, kada se očekuje da će isploviti na svoje dalje putovanje.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form