Pejović: Povećanje minimalnih penzija na 450 eura samo početak implementacije Evropa sad 2

Foto Fcebook

Poslanik Pokreta Evropa sad, Boris Pejović, izjavio je da povecanje minimalnih penzija na 450 eura predstavlja konkretan korak u suzbijanju velike socijalne nejednakosti. Istakao je da ovo povećanje predstavlja samo početak onoga sto slijedi za sve penzionere, ali i za ostale zaposlene kroz potpunu implementaciju programa Evropa sad 2.

Pejović naglašava važnost ovog poteza kao mjere koja ce direktno koristiti onima koji su najranjiviji u društvu, te ce doprinijeti smanjenju socijalnih razlika među građanima. On ističe da je ovo samo prvi korak ka ostvarenju programa Evropa sad 2, donijeti dalje poboljsanje standarda za sve penzionere i zaposlene.

Ovim je Pejović naglasio predanost Pokreta Evropa sad unapređenju socijalne pravde i ekonomske stabilnosti kroz konkretna djelovanja i politike usmjerene ka poboljšanju života svih građana.


“Ne tako davno, minimalna penzija je bila oko 146 eura, a prosječna je iznosila oko 290 eura.  Socijalni jaz u Crnoj Gori je među najvećim u Evropi. Zato je povećanje minimalnih penzija na 450 eura konkretna mjera i zbog suzbijanja velike socijalne nejednakosti”, napisoa je Pejović na Fejsbuku.

Takodje, u vremenu globalne inflacije, kako smatra, to je minimum ljudskog dostojanstva.

“Sredstva za 74 hiljade penzionera nisu obezbijeđena zaduženjem, već na osnovu fiskalno održivog budžeta i uz suficit tekuće potrošnje”, kazao je Pejović.

Dodao je da je to samo početak onoga što slijedi za sve penzionere, ali i za ostale zaposlene kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2.

“Povećanje minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura”.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form