Monteput: Ponude za benzinsku pumpu na auto - putu do 26.aprila

Foto: pixabay

Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu "Gornje Mrke" na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila. To se odnosi na pumpu planiranu na desnoj strani trase Smokovac-Mateševo, za pumpu na lijevoj strani, rok za dostavljanje ponuda nije produžen. Drugi tender za gradnju dvije pumpe istekao je 26. februara, pise Investitor.

Odluka o produženju roka za desnu stranu donijeta je prije nekoliko dana od strane tenderske komisije, na predlog jednog od potencijalnih ponuđača. Monteput zvanično nije saopštio koliko je ponuda pristiglo za pumpu na lijevoj strani.

Početkom septembra prethodne godine, Monteput je raspisao pojedinačne tendere za pumpe na lijevoj i desnoj strani auto-puta, ali nije bilo ponuda. Kasnije, krajem decembra, raspisan je drugi tender sa minimalnom cijenom zakupa od 66.700 eura i 60.000 eura, te je umjesto naknade od pet odsto prometa, sada zatraženo plaćanje jednog centa po prodatom litru goriva.

Foto: investitor.me

U novom pozivu su izbrisani neki uslovi, poput zahtjeva da ponuđač dokaže pozitivan finansijski rezultat u posljednje dvije godine, a smanjena je i naknada za otkup tenderske dokumentacije sa 8.000 na 6.000 eura. Ostali su neki uslovi kao što je dostavljanje Investicionog programa sa garancijom banke, koji detaljno opisuje investiciju i izvore kapitala.

Ukupna površina koja se daje u zakup iznosi 6,67 hiljada metara kvadratnih, namijenjena za benzinsku stanicu i prateće usluge, u skladu sa Urbanističko-tehničkim uslovima.

Ponuđač mora biti prodavac naftnih derivata sa najmanje sedam objekata prodaje naftnih derivata u vlasništvu, najmanje pet godina iskustva u trgovini naftnim derivatima i mora dokazati finansijsku sposobnost za realizaciju projekta. Prema planu, pumpa će biti objekat maksimalne spratnosti P+1, sa različitim sadržajima kao što su javna česma, mokri čvor, služba prve pomoći, informativno-turistički punkt, prodavnica rezervnih dijelova i kafe u zatvorenom prostoru sa terasom.




Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form