Saradnik u nastavi, redovni profesor i policijski sluzbenik primili najveće plate u Januaru


U januaru je Ministarstvo finansija objavilo listu najvećih neto plata koje su primili zaposleni u državnim institucijama. Saradnik u nastavi na Fakultetu za turizam i ugostiteljstvo dobio je neto platu od 5.985 eura, sto je bila najviša zarada na listi.

Na drugom mjestu po visini plate bio je redovni profesor na Filozofskom fakultetu koji je primio 5.373 eura, slijedi policijski službenik za operativno-analitičke poslove i podršku u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i njegov kolega rukovodilac grupe, obojica s platom od 4.357 eura.

Na listi su se nasli i načelnik u Kliničkom centru Crne Gore s primanjem od 4.305 eura, šef odjeljenja u Klinicko-bolničkom centru Berane s 4.207 eura, drugi načelnik u KCCG-u s 4.120 eura, i ljekar subspecijalista u Kliničko-bolnickom centru Kotor-Meljine s 4.110 eura.

Vrhovni državni tužlac primio je 4.040 eura, predsjednik Vrhovnog suda 3.241 eura, predsjednik Skupstine 2.597 eura, predsjednik Crne Gore 1.932 eura, a premijer 1.813 eura.

Ukupno je, prema preliminarnim podacima, isplaćeno oko 55 miliona eura na ime bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca. Napomenuto nisu obuhvaćene naknade zaposlenih u diplomatskim predstavništvima i medjunarodnim misijama Ministarstva odbrane, kao ni zaposleni u Radio Televiziji Crne Gore, ciji se budzet odobrava iz drugih izvora. Ministarstvo finansija nije imalo uvid u zarade zaposlenih u RTCG-u jer podaci nisu dostavljeni do objavljivanja pregleda najvćih neto zarada isplaćenih u januaru.

Foto pixabay

Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form