Jeff Bezos ponovo je najbogatiji čovjek na svijetu

Foto: Daniel Oberhaus

Jeff Bezos, osnivač Amazona, ponovo je preuzeo titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu prema Bloombergovom indeksu milijardera, pretekavši Elona Muska vlasnika društvene mreže X, Tesle itd. Bezosovo neto bogatstvo procijenjeno je na 200 milijardi dolara, dok se Muskovo procjenjuje na oko 198 milijardi dolara, Musk je pretrpio gubitak od oko 31 milijardu dolara tokom prošle godine, dok je Bezos dobio 23 milijarde dolara, prema istom indeksu.

Ovaj pomak u rangiranju doveo je do pada vrijednosti dionica Tesle za više od sedam odsto. Musk je prethodno vratio titulu najbogatije osobe na svijetu u maju prošle godine, zamjenivši Bernarda Arnaulta, izvršnog direktora LVMH-a, koji je vlasnik nekih od najpoznatijih svjetskih luksuznih brendova kao što su Louis Vuitton, Dior i Celine.

Tri najbogatije osobe - Musk, Arnault i Bezos - već neko vrijeme su se međusobno takmičile za prvo mjesto. Arnault je titulu držao dok je njegovo bogatstvo raslo zbog uspjeha prodaje luksuzne robe koja je povećala vrijednost dionica LVMH-a.

Međutim, Musk je nedavno doživio nekoliko izazova, uključujući sudsku odluku koja je poništila isplatu njegovog paketa plata za 2018. godinu, vrijednog više od 50 milijardi dolara, što mu je pomoglo da postane jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Osim toga, vrijednost dionica Tesle je pala za oko 24 odsto od početka godine.

Ova borba za titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu često se mijenja u zavisnosti od tržišnih rezultata i oscilacija bogatstva pojedinih pojedinaca.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form